Bolt odbacuje mogućnost povratka za OI u Tokiju

Svjetski rekorder na 100 i na 200 m Jamajčanin Usain Bolt odbacio je mogućnost da bi se, kada se jednom odluči za prekid karijere poslije svjetskog prvenstva 2017., ponovno mogao vratiti na atletske staze i to za OI 2020. u Tokiju.

Bolt, koji ima po tri zlatne medalje na 100, 200 i 4 x 100 m s olimpijskih igara 2008. u Pekingu, 2012. u Londonu i 2016. u Rio de Janeiru, nema namjeru nastupiti na OI 2020. u Tokiju.

To se neće dogoditi. Ne znam kako bi se mogao motivirati za još jedan olimpijski nastup. Mislim da se više ne trebam dokazivati, izjavio je deveterostruki olimpijski prvak Bolt u razgovoru za "Sport Bild".

Najbrži čovjek na svijetu je još jednom ponovio da je nastup na SP u Londonu njegovo zadnje natjecanje na kojem želi pobijediti. Čak ga ni uspješni povratak 31-godišnjeg  američkog plivača Michaela Phelpsa, koji je otišao u mirovinu"poslije OI u Londonu, a onda je ove godine u Rio de Janeiru osvojio još pet olimpijskih naslova, nije naveo da razmišlja o prekidu mirovine i povratku na atletske staze.
"Njegovo plivanje se ne može uspoređivati s mojim trčanjem", kazao je 30-godišnji Bolt.

Plivanje je nešto prirodno. Michael će plivati i kada završi karijeru. Međutim, sprint na 100 i 200 m nije nešto prirodno, istaknuo je svjetski rekorder. Kada se u sprintu jednom odlučiš za kraj karijere, više se ne vraćaš, zaključio je.