Andrijašević propušta derbi s Dinamom zbog kazne?

Kako prenose hrvatski mediji, od neslužbenih izvora se saznaje da će Franko Andrijašević možda morati propustiti derbi protiv Dinama zbog kazne.

Izjava Ostavi smrada jednog na miru koju je uputio svojim suigračima po završetku utakmice mogla bi skupo stajati riječkog nogometaša. Naime Andrijašević je dobio crveni karton nakon utakmice između Slaven Belupa i Rijeke zbog navodnog vrijeđanja suca Andreja Burila te postoji mogućnost da će biti suspendiran na dvije utakmice.

Sigurno neće imati pravo nastupa u idućem kolu protiv Cibalije, a postoji mogućnost i da kazna bude stroža što bi značilo da neće moći zaigrati 3. prosinca u velikom derbiju.

Sve ovisi o tome kako će disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić tumačiti Burilove navode. Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a igrač koji se nesportski ponaša prema sucu ili sucima utakmice riječima, pokretima, gestama ili na drugi način za vrijeme igre, poslije igre, na igralištu ili izvan njega može biti kažnjen novčano, zabranom igranja do jednog mjeseca ili do dvije utakmice ako se radi o nedopuštenom prigovoru na odluku suca, bez psovanja ili vrijeđanja, odnosno zabranom igranja od dvije do 12 utakmica, odnosno od jednog do šest mjeseci, ako su njegove riječi protumačene kao psovanje ili vrijeđanje suca.