Žorić odlazi iz Seville zbog privatnih razloga

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Luka Žorić (32) dogovorio je u utorak raskid jednogodišnjeg ugovora s Betisom iz Seville nakon osam odigranih prvenstvenih kola te se vraća u Hrvatsku.
 
Žorić je zatražio raskid, navevši privatne razloge i želju za povratkom u Hrvatsku. To je njegova želja, trener Žan Tabak nikada nije izrazio nezadovoljstvo njegovim učinkom, on ga je htio ovo ljeto, rekao je Hini klupski glasnogovornik Nacho Delgado. Tražimo novog igrača na toj poziciji.
 
Žorić je ljetos prešao iz zagrebačke Cedevite u španjolskog prvoligaša Betis iz Seville na čijoj klupi je hrvatski trener Žan Tabak. Centar visok 2,11 metara bio je potpisao ugovor na godinu dana. U dosadašnjih osam prvenstvenih kola u prosjeku je zabijao 12,5 koševa te je imao 4,7 skokova. Na parketu je provodio 24 minute po utakmici.
 
Zadovoljan sam kako sam igrao ovdje. Tabak je odličan trener, ja mu želim puno uspjeha u nastavku sezone, vjerujem da će daleko dogurati, rekao je Žorić za Hinu. Dogovorio sam se s klubom oko odlaska te idem za Zagreb. Ne bih htio o razlozima, dodao je.
 
Betis Sevilla se nalazi na 11. mjestu među 17 ekipa s omjerom 3-5. Prošlu sezonu je završila na 11. mjestu. Ove sezone cilj joj je ostanak u ligi, a zasad su rezultati iznad borbe za opstanak.

Hvala Luki Žoriću na poslu kojeg je napravio ovdje te mu želimo da što prije riješi osobne probleme koji su ga potaknuli na odlazak
, naveo je klub na svojoj internetskoj stranici.

Glasnogovornik kaže da ne zna gdje će Žorić nastaviti karijeru. Lani je sa Cedevitom osvojio naslov prvaka Hrvatske. Ove sezone igra dobro, komentirao je jedan hrvatski košarkaš u Španjolskoj.
 
Žorić je bio peto pojačanje Seville od kada je ljetos došao trener Tabak. U Španjolskoj je igrao i ranije nastupajući od 2011. do 2013. za Málagu, poput Seville klub iz južne pokrajine Andaluzije.