China Cup u siječnju 2017.: Šuker vodi Vatrene na turnir u Kinu

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će u siječnju 2017. godine jedan od četiri sudionika prvog izdanja China Cupa, piše portal Hrvatskog nogometnog saveza.

Na prvom izdanju China Cupa, od 10. do 15. siječnja 2017. godine sudjelovat će i hrvatska nogometna reprezentacija, uz nacionalne selekcije Kine, Islanda i Čilea.

Četiri će sudionika prvo odigrati polufinalne dvoboje, a potom će se pobjednici 15. siječnja boriti za trofej, dok će poraženi polufinalisti igrati za treće mjesto.

Brojni poznati nogometaši i treneri proslavili su Hrvatsku diljem svijeta, pa tako uživamo visok ugled i u Kini. Veselimo se ovom turniru i prilici da promoviramo naš nogomet u zemlji poput Kine te se nadam da će China Cup otvoriti još više prigoda da naši igrači i treneri odigraju ulogu u razvoju kineskog nogometa, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

Veselimo se pokazati snagu i šarm južnoameričkog nogometa kineskim navijačima. Želimo osvojiti prvi China Cup i tako pokazati zašto je naša reprezentacija aktualni pobjednik Copa Americe, izjavio je Arturo Salah, predsjednik Čileanskog nogometnog saveza.

Vjerujem da će biti zanimljivo pokazati nogomet naše male zemlje u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Veselimo se sudjelovati na prvom China Cupu kako bi Kinezi mogli saznati više o Islandu i našem nogometu, dodao je Geir Thorsteinsson, predsjednik Islandskog nogometnog saveza.