[VIDEO] Davis Cup reprezentacija otvorila vrata za sve navijače

Četiri su dana do početka finala Davis Cupa u Zagrebu. Hrvatska reprezentacija odradila je trening u kompletnom sastavu. Danas su otvorili vrata za sve navijače, a njih 300-tinjak moglo vidjeti šestog igrača svijeta Marina Čilića.

Pun samopouzdanja nakon uzbudljivog kraja sezone koji mu je donio najbolji plasman u karijeri - šesto mjesto na ATP ljestvici, Marin Čilić pridružio se reprezentaciji i odradio trening u zagrebačkoj Areni u društvu oporavljenog Borne Ćorića.

Mogu se pohvaliti da sm uz Murraya završio sezonu pobjedom. Stvarno je lijepo doći i ovdje biti uz ekipu i lijepo samopouzdanje, rekao je Marin.

Tenisači su na terenu prepušteni sami sebi, kao i većinu godine kada putuju samo s najbližim suradnicima, stoga ih okupljanje reprezentacije uvijek posebno veseli, a kada je ulog ovako velik, dobra atmosfera može samo pomoći na putu do cilja.

Atmosfera je odlična, svi se pokušavamo malo opustiti i zezati tako da je to sastavni dio ovog natjecanja i duh naše ekipe. Tako da će sigurno biti zanimljivo, dodao je Čilić.

Svi smo tu, stvarno nam je zabavno i za sada ide sve po planu, kazao je Borna Ćorić.

Nemoguće je danas bilo doznati kakva je atmosfera u argentinskom taboru, jer Juan Martin del Potro ne dopušta pristup novinarima. Hrvatski, ali i argentinski mediji stoga moraju biti na pristojnoj udaljenosti kako mu ne bi remetili mir i koncentraciju.

Za razliku od njih, naša je momčad, kao i uvijek, pristupačna. Otvorili su vrata dvorane kako bi ih na poslijepodnevnom treningu mogli pratiti svi koji nisu imali sreće kupiti ulaznice za finale, a žele osjetiti dašak teniske čarolije koji struji Zagrebom ovih dana.

Sigurno da je ovo za nas sve najveći trenutak naših karijera. Igrati finale je uvijek posebno, posebno u Davis cupu gdje predstavljate svoju državu, igrate na domaćem terenu...mislim da je neprocjenjivo i sigurno da će nas publika nositi, svi to očekujemo. Nadam se da ćemo svi dati svoj maksimum, da ćemo biti zdravi i da možemo još jednom osvojiti Davis Cup, rekao je Ivan Dodig.

Podsjećamo, ždrijeb Davis Cupa održat će se u četvrtak, a prvi su mečevi na rasporedu u petak, uz prijenose samo na našem Drugom programu.