[VIDEO] Dodig za HRT: S Karlovićem smo favoriti

Ovo je za sve nas najveći trenutak u karijerama. Igrati finale je uvijek posebno, tim više što je to Davis Cup - predstavljamo svoju državu i igramo na domaćem terenu. To je neprocjenjivo, rekao je Ivan Dodig koji je u zagrebačkoj Areni odradio prvi trening nakon što se u nedjelju vratio s ATP Mastersa u Londonu.

Sigurno će nas publika nositi, nadam se da ćemo dati svoj maksimum, biti zdravi i da možemo još jednom osvojiti Davis Cup, dodao je naš stručnjak u igri parova.

Na polufinalnom dvoboju protiv Francuza u Zadru imao je problema s leđima. Situacija je bolja i nada se da će protiv Argentinaca u finalu uspjeti dati svoj maksimum.

Odigrao sam Masters na kojem sam igrao iz meča u meč sve bolje. Što se tiče tenisa, još sam na visokom nivou. Moram se potruditi s cijelim timom koji mi pomaže da budem što spremniji jer se igra na tri dobivena seta, što je fizički zahtjevnije, ističe Dodig.Ivo Karlović
vratio se u reprezentaciju nakon četiri godine. Posljednji put bio je u sastavu 2012. u Buenos Airesu, baš u susretu protiv Argentine.

Jako puno nam znači povratak Karlovića koji nas je razveselio tim višem jer Borna i ja malo škripimo. Svi znamo da je u njegovim godinama to teško, Davis Cup mečevi su jako zahtjevni. Zahvali smo mu što se stavio izborniku na raspolaganju. S Karlovićem smo favoriti, rekao je Dodig i dodao kako je atmosfera odlična u reprezentaciji: Običaj je da novaci u reprezentaciji imaju govor na večeri. Bilo bi dobro da Karloviću zadamo govor...