Matulović napustio klupu Zadra: Ne mogu više, pritisci su ogromni

Košarkaši Zadra ostali su bez trenera. Dva poraza u dva dana presudila su Anti Matuloviću.

U ABA ligi na Višnjiku u subotu je slavio Partizan, a u nedjelju su Zadrani izgubili u A-1 ligi kod Zaboka 84:87. Po završetku susreta u Bedekovčini, Matulović je igračima rekao da napušta klupu.

To je moje zbogom prvoj momčadi, više jednostavno nisam u stanju ni zdravstveno ni fizički odgovoriti takvim velikim izazovima koje nosi ova dužnost. Trener Zadra nije lako biti, pritisci su veliki kako od strane Uprave tako i navijača i mislim da je ovo najbolje rješenje za sve, rekao je Matulović.

Zadrani su u Bedekovčini imali i prednost od 14 koševa, no uspjeli su je prokockati, a na kraju i izgubiti tricom Črnjevića u posljednjim trenucima utakmice.

Smatra da je zadarska momčad dobro složena u okvirima mogućnosti. Niz nepredviđenih situacija, ozljede, nemogućnost registracije igrača utjecao je na puno toga. Unatoč tome, rezultat koji i sada klub ima kako u ABA ligi tako i u A-1 ligi nije loš, puno je još do kraja natjecanja i svojem nasljedniku želim puno sreće, zaključio je Matulović.

Uprava Košarkaškog kluba Zadar  je prihvatila ponuđenu ostavku trenera prve momčadi Ante Matulovića, te mu zahvaljuje na dosadašnjem dopriniosu u radu s prvom momčadi, poručili su iz kluba.