[VIDEO] Karlović: Argentinci se nemaju što buniti oko podloge

Mislim da podloga nije jako, jako brza. Argentinci se nemaju što buniti, rekao je Ivo Karlović koji je odradio prvi trening nakon okupljanja uoči finala Davis Cupa protiv Argentine.

Zadovoljan je i izbornik Željko Krajan, koji očekuje da će se ovih dana još pričati o podlozi u Areni Zagreb. Kao, na primjer, na današnjem je treningu bilo hladnije u dvorani zbog provjetravanja, što je usporilo podlogu, uoči finala kontroverznu temu koja je prilično mučila Argentince.

To je prednost domaćeg terena, što sami biramo i postavljamo podlogu. Zadovoljni smo zasad, a ubrzat će se još od treninga. Nije nam bila ideja da bude prebrza, ni zbog kriterija ITF-a ni zbog Marina koji ne voli prebrzu podlogu. Mislim da će podloga biti za vikend baš takva kakvu smo si zamislili, istaknuo je Krajan.

Uz teren, u ključnim trenucima može prevagnuti i publika. U polufinalu Davis Cupa protiv Francuske zadarska je publika vodila naše tenisače do pobjede. Krajan ističe kako neće biti lako ponoviti atmosferu iz Zadra, ali vjeruje kako je to moguće.

Ipak je ovo finale i to je faktor, uz podlogu, koji može prevagnuti na našu stranu. Publika je ta koja može biti presudna. Jedva čekamo petak... da dođemo u dvoranu i vidimo atmosferu, da je vatrena, da nas digne, a Argentincima bude teže... Tribine u ključnim i presudnim trenucima mogu pomoći našim dečkima. Naš teren, naša publika, moramo vjerovati u pobjedu, dodao je izbornik.

Dvorana je ogromna i ako se napuni, atmosfera će biti odlična. Nadam se da ćemo imati ogromnu podršku publike, zaključio je Karlović.