Ronaldo poručio da očekuje četvrtu Zlatnu loptu

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo poručio je kako je ove sezone učinio sve što je potrebno da dobije Zlatnu loptu, koja se dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta.

Učinio sam sve što je trebalo. Osvojili smo Ligu prvaka, a osvojio sam i Europsko prvenstvo s Portugalom. Glasovanje ne ovisi o meni i ne želim se time opterećivati. Ali ako me pitate želim li Zlatnu loptu, odgovorit ću potvrdno, kazao je Ronaldo dodavši: Ova godina je za mene bila sjajna, nema sumnje da je to bila moja najbolja sezona u karijeri.

Ronaldo je prošle godine postigao 51 gol u 48 nastupa za Real, pri čemu i 12 golova u Ligi prvaka. U dresu portugalske reprezentacije osvojio je europski naslov postigavši na turniru u Francuskoj tri gola.

Ronalda su mediji kritizirali zbog slabijih igara na početku ove sezone, no sinoć je zabio tri gola za 'Kraljevski klub' u gostujućoj pobjedi protiv Atletico Madrida (3:0).

Ronaldo je tri puta proglašen najboljim nogometašem svijeta (2008., 2013., 2014.), a FIFA će u siječnju proglasiti najboljeg nogometaša za 2016. godinu.

Od 2008. godine Lionel Messi je prikupio rekordnih pet Zlatnih lopti, a Ronaldo tri. Zanimljivo, njih dvojica monopolizirali su ovu nagradu u zadnjih osam godina, zadnji kojem je to uspjelo prije nego što je sjajni dvojac preuzero primat bio je Brazilac Kaka 2007. godine.