Hrvatska ima prvi klizački sportski par na Svjetskom prvenstvu!

Zagrepčanka Lana Petranović i hrvatski Rus Antonio Souza Kordejru predstavljat će Hrvatsku na europskom i svjetskom klizačkom prvenstvu u konkurenciji sportskih parova, a normu za nastup izborili su na natjecanju ISU Challenge serije u Varšavi, gdje su osvojili četvrto mjesto.

Povijesni je to dan za hrvatsko klizanje, jer su 16-godišnja Lana i 23-godišnji Antonio postali prvi sportski par koji će pod hrvatskom zastavom nastupiti na Svjetskom prvenstvu, a odličnim nastupom u Varšavi ostvarili su i normu za Europsko prvenstvo kojem će u siječnju 2017. godine domaćin biti Ostrava. Lana i Antonio pridružili su se Nicholasu Vrdoljaku koji je u subotu u Minsku ostvario normu za SP koje će se u ožujku 2017. održati u Helsinkiju.

Mlada Zagrepčanka i hrvatski Rus na jakoj ISU Challenge seriji u Varšavi su nakon kratkog programa držali peto mjesto, a u nedjelju su otklizali slobodni program za koju su zaradili treću najbolji rezultat te ukupno završili na 4. mjestu sa 138,32 boda.

Prvo mjesto osvojili su Talijani Valentina Marchei i Ondrej Hotarek (189,26), ispred američkog para Chelsea Liu - Brian Johnson (141,80) te njemačke kombinacije Minerva Fabienne Hase - Nolan Seegert (141,62). Uspjeh našeg para još je veći kada se zna da im je ovo bio prvi službeni zajednički nastup.

Nastupi Lane Petranović i Antonija Laudelina Souze Kordejrua u Varšavi te Nicholasa Vrdoljaka u Minsku najbolja su najava za 49. izdanje najstarijeg svjetskog klizačkog natjecanja, Zlatne piruete Zagreba, koja će se u Ledenoj dvorani Doma sportova održati od 8. do 10. prosinca.