Plivanje: Dvostruki olimpijski pobjednik s 24 godine završio karijeru

Dvostruki olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine i dvostruki svjetski plivački prvak 24-godišnji Francuz Yannick Agnel objavio je kraj plivačke karijere, što je nagovijestio nakon razočaravjućeg nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje nije prošao kvalifikacije na 200 m slobodno te tako ostao bez prilike za obranu londonskog zlata.

Najavio sam za vrijeme Igara u Riju da je vrijeme za odlazak prema novim horizontima i za nova iskustva. Danas se opraštam
, napisao je Agnel na svojoj Facebook stranici.

Ponosan sam i počašćen što sam mogao predstavljati svoju zemlju na najvećim natjecanjima. Sve pobjede, sva postolja sam ostvario zahvaljujući vama, zahvalio je Agnel svojim navijačima za podršku tijekom sedmogodišnje reprezentativne karijere u kojoj se okitio olimpijskim zlatima 2012. u Londonu na 200 m slobodno i u štafeti 4 x 100 m slobodno te srebrom na 4 x 200 m slobodno, a odličja istog sjaja ima i sa svjetskih prvenstava u Barceloni 2013. (dva zlata) i Šangaju 2011. (srebro).

Agnel se može pohvaliti i naslovom europskog prvaka na 400 m slobodno iz Budimpešte 2010. godine.

Francuski plivač nije otkrio čime će se u budućnosti baviti, ali je napisao da želi započeti život studenta najviše razine.