ATP Masters: Murray i Đoković u izravnom obračunu za 'jedinicu'!

U finalu ATP Finalsa tenisača u Londonu igrat će dva najbolja igrača svijeta, Britanac Andy Murray i Srbin Novak Đoković.

Prvi tenisač svijeta, Britanac Andy Murray, prvi je došao do finala ovogodišnjeg ATP Finalsa, on je nakon čak tri sata i 38 minuta igre u polufinalu svladao Kanađanina Miloša Raonića s 5:7, 7:6 (5) i 7:6 (9). Kasnije večeras je bez problema finale osigurao i Đoković pobjedom 6:1, 6:1 nad Keijem Nishikorijem.

Murray je do svog prvog finala na ATP završnici u karijeri stigao u najdužem susretu u povijesti ovoga turnira, srušivši za 18 minuta samo tri dana stari rekord kojega su postavili on i Nishikori u natjecanju po skupinama.

Murray je u trećem setu dva puta servirao za meč, kod 5:4 i 6:5, ali Raonić je u oba navrata uspio vratiti break netom nakon što je on sam gubio svoj početni udarac. U tie-breaku Murray je propustio tri meč-lopte, kod 6:5, 7:6 i 8:7, da bi kod rezultata 8:9 bio suočen s meč-loptom suparnika, ali tada je odigrao sjajan poen kojim je ostao u igri, da bi zatim osvojio i sljedeća dva i s iskorištenom četvrtom meč-loptom stigao do finala.

U nedjeljnom završnom susretu Murray će igrati protiv Đokovića, a pobjednik nedjeljnog finala ujedno će završiti sezonu na prvom mjestu.

U finalu turnira parova igrat će Finac Henri Kontinen i Australac John Peers protiv  Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Amerikanca Rajeeva Rama.

Kontinen i Peers su u prvom polufinalu svladali četverostruke osvajače Mastersa, američke blizance Boba i Mikea Bryana sa 7:6 (2), 6:4, dok su potom Klaasen i Ram potom nadigrali Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brunu Soaresa, koji su u natjecanju u skupini imali tri pobjede, sa 6:1, 6:4.


REZULTATI POLUFINALA,

POJEDINAČNO:
Andy Murray (VB) - Miloš Raonić (Kan) 5-7, 7-6 (5), 7-6 (9)
Novak Đoković (Srb) - Kei Nishikori (Jap) 6-1, 6-1

PAROVI:
Henri Kontinen/John Peers (Fin/Aus) - Bob Bryan/Mike Bryan (SAD) 7-6 (2), 6-4
Raven Klaasen/Rajeev Ram (JAR/SAD) - Jamie Murray/Bruno Soares (VB/Bra) 6-1, 6-4