Gimnastika: Seligman brončani u Cottbusu

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman broncom na konju s hvataljkama u Cottbusu otvorio je novi ciklus turnira iz serije Svjetskih kupova.

Osječanin je finale u Njemačkoj izborio kao najbolji u kvalifikacijama u četvrtak, a u subotu je s 14,833 bodova stao na postolje pored jednog od najboljih konjaša svih vremena, zlatnog Mađara Krisztiana Berkija (15,766) i srebrnog Japanca Naoto Hayasake (15,000).

Proteklih dana sam imao puno zdravstvenih problema, zbog viroze nisam ni trenirao, a umor je došao na naplatu. Želio sam biti bar na drugom mjestu ili eventualno jače ugroziti Berkija, ali nisam uspio, ovo je bio moj maksimum danas
, rekao je Seligman nakon finala u kojem je osvojio svoju treću medalju na Svjetskim kupovima ove sezone. Prije Cottbusa bio je srebrni u Dohi i Varni.

U finalu partera naš drugi Osječanin, Andrej Korosteljev, zauzeo je sedmo mjesto s 13,966 bodova, a slavio je Japanac Naoto Hayasaka (15,433) ispred Španjolca Miguela Zapate (15,166) i brončanog Slovenca Roka Klavore (14,900).