Kvalifikacije za EuroBasket: Košarkašice nadigrale Estonke

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija u subotu je u Zagrebu uvjerljivo svladala Estoniju 86:45 (23:9, 20:12, 17:14, 26:10) te je još u igri za plasman na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Češkoj.

Kod Hrvatske najbolja je bila Nina Premasunac s 13 poena i osam skokova. Antonija Sandrić upisala je 10 koševa i četiri asistencije, a Jelena Ivezić 12 poena. Estoniju je predvodila Pirgit Puu s 18 koševa.

U kvalifikacijskoj skupini B vode Francuskinje sa četiri pobjede, Hrvatska je na drugom mjestu skupine sa tri pobjede i dva poraza, Nizozemska ima omjer 2-2, a na začelju su Estonke sa pet  poraza.

Danas smo pokazale da s odličnom i agresivnom obranom možemo puno pridonijeti u napadu. Imali smo energiju koju je trener od nas zahtijevao kroz cijeli tjedan i mislim da smo napravili i u obrani i u napadu jako dobar posao. Jednostavno, danas su sve cure dale sve od sebe i tako se igra za hrvatsku reprezentaciju, rekla je Ivana Dojkić.

Ako ovo uzmemo kao nekakvu generalnu probu za utakmicu s Francuskom i ako sublimiramo malo ovo što smo radili ovaj tjedan, to je to. Ispalo je više nego dobro. Trenirali smo ovakav model košarke, s puno agresivne obrane, s dosta preuzimanja, s tranzicijsko-napadačkom igrom. To se večeras pokazalo dobro, a nadam se da će biti uspješno i u Francuskoj, rekao je nakon uvjerljive pobjede izbornik Branislav Turić.

Za plasman na Eurobasket košarkašice Hrvatske u posljednjem kolu, 23. studenoga u Clermont Ferrandu, moraju pobijediti favoriziranu Francusku.

HRVATSKA – ESTONIJA 86:45 (23:9, 20:12, 17:14, 26:10)

HRVATSKA: Zellous 8, Ivezić 12, Borović 5, Sandrić 10, Tikvić 7, Džankić 7, Pačkovski 2, Lelas 7, Premasunac 13, Buzov 2, Dojkić 9, Begić 4

ESTONIJA: Sokman, Puu 18, Bratka 3, Piibur 5, Mesila-Kaarmann 6, Perv 3, Lilleallik 3, Rits 5, Laurimaa, Adelbert, Tael, Kasemagi 2