[VIDEO] Vranković predsjednik HKS-a: Želim zlatnu medalju!

Bivši igrač i kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Stojko Vranković (52) na izvanrednom Saboru HKS-a, održanom u zagrebačkom Muzeju Mimara, izabran je za novog predsjednika HKS-a kao jedini kandidat.

Hrvatska košarka današnjim izborom vratila se u ruke košarkaša. Desna ruka Vrankovića bit će mu nekadašnji suigrač iz bnacionalne vrste Dino Rađa.

Vranković je predložio i novi Upravni odbor HKS-a u kojem će biti: Danira Nakić Bilić, Zdravko Rupnik, Mladen Veber, Robert Škifić, Boris Skroče, Renato Martinko, Domagoj Čavlović, Nikola Rukavina, Stipo Grgić i Željko Dorić.

Ne mogu reći da nije proradio adrenalin kada sam izabran, jer biti igrač, kapetan reprezentacije i sada predsjednik je za mene velika čast ali i obveza. U zadnjih desetak dana sam obišao županijske saveze i vidio kako ima i dobrih stvari, ali i problema. Košarka je kolektivni sport i samo ako svi skupa budemo možemo ostvariti cilj. A on je ojačati ligu i ulagati u mlade, educirati trenere, svesti drugu ligu na jedinstvenu, zatim oformiti hrvatsko kadetsko prvenstvo, a jedan od ciljeva je i nastaviti dobru suradnju s FIBA-om i ABA ligom. Kako bi financijski ojačali savez moramo poraditi i na marketinškom planu, izjavio je Vranković.

Čime bi bio zadovoljan za vrijeme mandata? Medaljom. I to ako je moguće najsjajnijom, rekao je Vranković dodavši kako će o izborniku odlučiti novi Stručni savjet HKS-a.

O izborniku odlučuje Stručni savjet kojim predsjeda Dino Rađa


Nakon sjednice izvanrednog Sabora HKS-a, održana je sjednica UO-a HKS-a na kojoj su imenovani Stručni savjeti za mušku i žensku košarku.

Stručni savjet za mušku košarku: predsjednik Dino Rađa, članovi Toni Kukoč, Damir Knjaz, Aramis Naglić, Damir Mulaomerović (Cibona), Marijan Mance (Kvarner 2010), Ante Matulović (Zadar) i Veljko Mršić (Cedevita).

Stručni savjet za žensku košarku: predsjednica Danira Nakić Bilić, članovi Koraljka Hlede, Korana Longin, Anđa Jelavić, Žana Lelas, Željko Ciglar i prof.dr.sc. Dragan Milanović.

Vranković naslijedio Ivana Šukera


Vranković je na mjestu predsjednika HKS-a naslijedio Ivana Šukera koji  je u dva navrata vodio Savez, a posljednji mandat mu je trajao 16 mjeseci i prije je najavio da se neće kandidirati. Dosadašnji predsjednici HKS-a bili su i Boris Lalić, Anton Kovačev i Damir Skansi.