Tjedan dana do finala DC-a: U subotu ITF-ova službena kontrola

Tjedan dana uoči velikog Davis Cup finala, izvršni direktor Hrvatskog teniskog saveza Miroslav Zečić najavljuje da će radovi biti uskoro završeni i da će Arena biti spremna na vrijeme.

Malo smo se opustili sad, došli su svi materijali, svi radnici su ovdje, usklađeni su svi dodatni detalji s ITF-om koji je jako rigorozan po pitanju brendinga i uređenja dvorane. U ovom trenutku kroz dva do tri dana bi cijeli teren sa svim pratećim prostorijama trebao bit spreman za finale, rekao je Zečić.

Po pitanju podloge izvršni direktor je pojasnio da je podloga spremna, da preostaje samo ucrtavanje linija i da sutra u jutarnjem terminu dolazi specijalna služba ITF-a kako bi se utvrdila brzina terena i sve one stvari o kojima se argentinski izbornik brinuo i bunio te da u slučaju bilo kakvih nepravilnosti preostaje dovoljno vremena za eventualne korekcije.

Podsjećamo, argentinski teniski savez poslao je službeni dopis Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) u kojem su zatražili da se izvrši mjerenje brzine podloge u Areni uoči finala. Razlog tom zahtjevu leži u činjenici da su u prvom kolu protiv Poljske igrali na podlozi bržoj od dopuštene te da samo traže da se poštuju pravila.

Direktor Zečić je dodao po pitanju brzine podloge: Riječ je o stilu igre. Naši dečki preferiraju manje izmjena, dok Argentinci su poznati po tome da vole duže izmjene. Ta podloga je posložena, s obzirom na stil igre naših igrača da omogućava bolji performans našim igračima, drugim riječima manje će sportaši umarati jer će poen biti kraći.

Osim postavljanja terena i rekonstrukcije gledališta, opsežni radovi napravljeni su i na istočnoj strani tribina. Tamo su za potrebe Davis Cup finala, smješteni privremeni uredi ITF-a, sustav Hawkeye i svi ostali segmenati koji čine ovu organizaciju.

Izvršni direktor je istaknuo da će na ovako velikom projektu sudjelovati 25 linijskih sudaca s rezervom, 27 saklupljača loptica, međunarodni suci te 200 volontera i 50 hostesa. Financijski gledano ovaj projekt će biti vrijedan sedam i pol milijuna kuna, zaključio je Zečić.