[FOTOGALERIJA] Proslavljeni sportaši izvlačili parove za Kutiju šibica

Proslavljeni olimpijci Valent Sinković i Josip Glasnović, zlatna paraolimpijka Sandra Paović, košarkaši Cibone Ante Žižić i aktualni prvak Hrvatske u plivanju Kristijan Tomić bili su domaćini ždrijeba 46. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica.

Bila mi je velika čast sudjelovati na današnjem ždrijebu jer je za mene ovo jedno novo iskustvo. Mali nogomet mi je draži od velikog budući da je dosta brži i intenzivniji te se nadam da će dvorane biti prepune, rekla je Paović.

Na ovogodišnju Kutiju šibica prijavile su se čak 204 momčadi. Ova impresivna brojka najbolje svjedoči o tome da Kutija šibica ne prestaje plijeniti pozornost ljubitelja nogometa.

Veselim se ovogodišnjem izdanju malonogometnog turnira Kutija šibica i svakako ću doći podržati moju kvartovsku ekipu iz Dubrave, dodao je Josip Glasnović.

Ove će se godine osim već tradicionalnog seniorskog, u kojem će sudjelovati 134 momčadi, i veteranskog turnira, za koji su se prijavile 52 momčadi, prvi put održati i žensko natjecanje. Turnir će se osim u popularnoj Dvojci Doma sportova odigravati u sportskim dvoranama Trešnjevka, Trnsko, Peščenica, Dubrava i Sutinska vrela.

Sustav natjecanja u seniorskom i veteranskom turniru ostat će isti kao i prethodnih godina te će se igrati po principu 5 igrača u polju + vratar loptom veličine br.5, dok će se turnir žena igrati po principu 4 igračice + 1 vratarica loptom  veličine br. 4.

Turnir počinje 26. studenog, a finale će prema rasporedu biti održano 30. prosinca u Domu sportova, uz prijenos na HRT-u.