Engleski klubovi žele povratak stajaćih mjesta

Čelnici vodećih engleskih nogometnih klubova održali su u Londonu sastanak na kojem su raspravljali o ponovnom uvođenju stajaćih mjesta na tribinama.

Stajaća mjesta na engleskim stadionima su zabranjena od 1989. godine, kada je na stadionu Hillsborough u Sheffieldu poginulo 96 navijača Liverpoola. Sadašnji zakon kaže da sve tribine moraju imati sjedeća mjesta.

Ovaj projekt je jako težak i iziskuje mnogo posla prije nego što se stvore uvjeti za tako nešto. Međutim, napravit ćemo prvi korak prema tom cilju, kazao je suvlasnik West Hama David Gold.

Vodstvo liga zatražilo je od klubova da ispitaju tehnička, pravna i sigurnosna pitanja kako bi ovaj projekt zaživio.

To je složeno i emotivno pitanje za sve nas. Mišljenja se razliku od kluba do kluba, kazao je izvršni predsjednik Premeirshipa Richard Scoudamore.

Škotski prvak Celtic ove sezone je uveo 2,900 stajaćih mjesta, a engleski klubovi se nadaju kako se tako nešto može uvesti i u Premiership.

Predstavnici Manchester Uniteda nedavno su posjetili Celtic Park kako bi se na licu mjesta uvjerili kako to funkcionira. Međutim, nisu svi za povratak 'stajanja'.

Bio bi to korak unazad. Očito lako zaboravljamo povijest i što se dogodilo. Mislim da je to korak u pogrešnom smjeru, kazala je Sue Roberts, glavna tajnica Hillsborough Support grupe koja je u nesreći 1989. godine izgubila brata.