Krajan uoči okupljanja Davis Cup vrste: Kompletni u pravom trenutku

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u nedjelju će u Areni Zagreb prvi put trenirati uoči finala Svjetske skupine protiv Argentine, koje je na rasporedu od 25. do 27. studenoga.

Izbornik Željko Krajan je izabrao Marina Čilića (7. na pojedinačnoj ATP listi), Ivu Karlovića (20.), Bornu Ćorića (48.) i Ivana Dodiga (118. pojedinačno, te 11. u paru).

Imamo tu privilegiju da konačno imamo kompletan sastav. Svih ovih godina nismo imali Ivu Karlovića da bismo sastav mogli nazvati 'kompletnim' prema rang listi. Ovaj put imamo i tu prigodu, i to za finale. Puno nam znači, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Borna Ćorić, jer je još nesigurno koliko može odigrati i spremiti se. Poklopio nam se taj Karlovićev pristanak da pomogne u finalu i to nam može donijeti sigurnost, znamo da smo s njim jači, kazao je Krajan.

Prvi trening bit će u nedjelju. Koliko će biti vremena za prilagodbu na podlogu koja se postavlja u Areni Zagreb?

Mislim da će biti dovoljno. Marin Čilić i Ivan Dodig su igrali na Mastersu u Londonu na sličnoj podlozi, tako da nije neki problem. I Karlović je posljednjih tjedana igrao u dvorani u sličnim uvjetima.  Nadam se da smo u tome u prednosti u odnosu na Argentince, koji nisu svi nastupali u Europi. Recimo, Leonardo Mayer je uglavnom igrao na turnirima u Južnoj Americi na zemlji. Sigurno će oni imati više problem s prilagodbom nego mi.


Kakav je trenutačni status Borne Ćorića, koji je nakon polufinala Davis Cupa protiv Francuske u zadru operirao koljeno?

Borna je ovog tjedna konačno počeo trenirati punim intenzitetom. Sad mora vidjeti koliko dana može izdržati u kontinuitetu, da ne dođe do upale, da se sve primiri i da može u glavi zanemariti tu ozljedu koju je imao, te se opustiti. Svi znamo koliko daje na igralištu i to je za njega najbitnije, da se osjeća spreman i ne osjeća bolove. Mislim da bi mu ovih sedam dana moglo biti dovoljno da bude spreman, rekao je Krajan.

Osim spomenute četvorice nominiranih igrača na treningu u Areni Zagreb bit će Franko Škugor, Marin Draganja i Mate Delić, a izbornik Krajan ima pravo zamijeniti najviše dvojicu tenisača najkasnije sat vremena uoči izvlačenja parova, odnosno do četvrtka, 24. studenog u 11 sati.

Izvlačenje parova bit će u maloj dvorani koncertne dvorane Vatroslav Lisinski točno u podne.