Medveščak i Hrvatska u vrhu svjetske ljestvice hokejskih klubova!

Međunarodna agencija RESULT Sports jučer je objavila jednu, za našu malu zemlju, jako zanimljivu analizu. Iz 20 zemalja svijeta uzeli su hokejske klubove s najvećim brojem fanova na Facebooku, pa je tako Medveščak sa svojih 176.068 pratitelja vinuo Hrvatsku na visoko treće mjesto, odmah iza SAD-a i Kanade.

Uspoređivao se broj domaćih i stranih fanova pa se pokazalo da je 72.9 posto Medveščakovih fanova iz Hrvatske, a čak 7.9 posto fanova, ili brojkom 13.908, dolazi iz Bosne i Hercegovine.

U analizu su ušli i drugi KHL klubovi, pa je tako Slovan Bratislava zauzeo šesto mjesto, Dinamo Riga deveto, CSKA Moskva deseto, Baris Astana 16., a na pretposljednjem, 19. našao se Dinamo Minsk.

Dobra digitalna strategija zahtjeva analizu međunarodnih hokejskih tržišta. Temeljne vrijednosti RESULT Sportsa su digitalni monitoring i digitalni marketing, stoga smo ovom globalnom analizom hokejskih klubova na Facebooku željeli klubovima diljem svijeta dati detaljno izvješće trenutnog stanja, izjavio je Mario Leo, generalni direktor RESULT Sportsa povodom objave izvješća.

Zašto su ova analiza i rezultati važni za Klub, objasnila je direktorica digitalnih komunikacija Ana Čalić: Lijepo je vidjeti da se jedna mala Hrvatska, s tri klizališta u državi, svrstala uz bok hokejskim zemljama poput Kanade i SAD-a te ostavila iza sebe neke puno veće hokejske zemlje, a sve zahvaljujući digitalnoj komunikaciji na Facebooku. Iako često analiziramo statistike s našeg Facebook profila, odlično je vidjeti usporedbu s drugim klubovima i zemljama, što nam daje bolji uvid u kojem smjeru, na koji način i prema kojoj publici bi trebali orijentirati svoje buduće projekte na društvenim mrežama.