Klinsmann na rubu otkaza

Dva poraza reprezentacije SAD na startu posljednjeg kruga CONCACAF kvalifikacija za plasman na svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine u Rusiji ozbiljno su uzdrmali poziciju američkog izbornika Jurgena Klinsmanna.

Amerikanci su prvo kod kuće izgubili od Meksika 1:2, a potom teško stradali na gostovanju protiv Kostarike upisavši najteži poraz u posljednjih pet godina (0:4).

Nikada u povijesti se nije dogodilo da Amerikanci na startu zadnjeg kruga kvalifikacija startaju s dva poraza i da poslije dva kola drže posljednje, šesto mjesto. Prve tri pozicije, koje sada drže Kostarika, Meksiko i Panama vode direktno u Rusiju, dok četvrta pozicija vodi u dodatne kvalifikacije. Honduras je trenutačno četvrti, a ispred SAD je i Trinidad i Tobago.

Nećemo donositi nikakvu odluku dok su 'glave vruće'. Prvo moramo sve prespavati, a nakon pažljive analize donijet ćemo odluku što i kako dalje, kazao je predsjednik Američkog nogometnog saveza Sunil Gulati.

Reprezentacija SAD je od Italije 1990. godine redovit sudionik svjetskih prvenstava i nanizala je sedam uzastopnih nastupa. No, sada je situacija kritična. Moglo bi se dogoditi da Amerikanci prvi put nakon Meksika (1986) ne vide smotru najboljih reprezentacija svijeta.

Vrijeme je da Klinsmann ode, Svjetsko prvenstvo sve dalje, Klinsmann ispustio uzde, samo su neki od naslova u američkim medijima.

Bojim se da je Klinsmann ispustio vlast u svlačionici. Igrači ga više ne slušaju, smatra bivši američki napadač Brian McBride.

Klinsmann je preuzeo SAD 2011. godine, a prije toga je vodio Bayern i reprezentaciju Njemačke s kojom je osvojio treće mjesto na SP-u 2006. godine.