ATP Masters: Dodig i Melo zadržali izglede za polufinale

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo zadržali su izglede za prolazak u polufinale turnira parova na ATP Mastersu u Londonu, oni su u susretu 2. kola skupine Edberg/Jarryd svladali Filipinca Treata Hueya i Bjelorusa Maksa Mirnjija sa 7:5, 6:4.

Dodig i Melo mogli su i lakše do pobjede, jer su u prvom setu napravili break za 2:1, te kod 5:4 na servis Dodiga imali i dvije set-lopte. No, prvo je naš igrač napravio dvostruku servis pogrešku, da bi potom Huey pogodio odličan passing za 5:5. Ipak, odmah u sljedećoj igri hrvatsko-brazilska kombinacija po drugi put oduzela servis Mirnjiju da bi na servis Mela dovršila posao u prvoj dionici.
U drugom setu ključni break Dodig i Melo napravili su u devetoj igri kada su s nekoliko odličnih reterna uspjeli oduzeti servis Hueyu, a potom je Dodig sigurno odservirao za pobjedu.

Dodig i Melo sada imaju po pobjedu i poraz, jer su u 1. kolu izgubili od braće Boba i Mikea Bryana, pa će im za prolazak u polufinale četvrtu godinu zaredom biti potrebna pobjeda i u 3. kolu u četvrtak protiv Britanca Jamiea Murraya i Brazilca Brune Soaresa, ali čak niti u slučaju te pobjede neće biti sigurni u prolaz.

U prvom susretu 2. kola ove skupine Murray i Soares svladali braću Bryan sa 6:3, 6:4, pa sada oni imaju dvije pobjede, a braća Bryan po pobjedu i poraz.

U slučaju uspjeha Dodiga i Mela protiv Murraya i Soaresa, te pobjede braće Bryan protiv Hueya i Mirnjija tri će para završiti s omjerom pobjeda i poraza 2-1, pa bi o polufinalistima mogla odlučivati čak i razlika osvojenih gemova.

Dodig i Melo, kojima je ovo posljednji zajednički turnir, 2014. godine su bili finalisti, a 2013. i 2015. polufinalisti Mastersa.