Talijanska ljepotica vraća se na Piruetu!

Na 49. Zlatnoj pirueti Zagreba, svjetska i peterostruka europska prvakinja Carolina Kostner vraća se na led, potvrdili su iz Hrvatskog klizačkog saveza.

Nakon potvrde kako će od 8. do 10. prosinca u Ledenoj dvorani Doma sportova klizati prošlogodišnja svjetska i europska prvakinja, Ruskinja Jelizaveta Tuktamiševa, još jedno veliko svjetsko ime najavilo je svoj dolazak u Zagreb.

Svjetska (2012. godine) i peterostruka prvakinja Europe (2007, 2008, 2010, 2012. i 2013) te brončana na posljednjim Zimskim olimpijskim igrama, 2014. u Sočiju, talijanska klizačica Carolina Kostner vraća se na led na kojem je ispisala neke od svojih najuspješnijih trenutaka karijere.

Po mnogima jedna od najljepših svjetskih klizačica i svakako jedna od najboljih ikada, u Zagrebu je osvojila Europsko prvenstvo 2008. i 2013. godine, a 2012. pobijedila je i na 45. Pirueti.

Zagreb pamtim po dobrom, tu sam uvijek bila uspješna. Pomogao mi je u nekim ključnim trenucima u karijeri. Zagreb mi uvijek da dobru, pozitivnu energiju, rekla je Carolina, inače sestrična legendarne skijašice Isolde Kostner.

Talijanka je odlučna vratiti se na svjetski tron, a u Zagrebu će za cilj imati osigurati normu na skorašnje Europsko prvenstvo u Ostravi kao i za Svjetsko prvenstvo u Helsinkiju.

Moj konačni cilj su Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu 2018., poručila je Carolina.

U Zagreb dolazi s novim trenerom, legendarnim Rusom Aleksejem Mišinom koji je između ostaloga stvorio velikog Jevgenija Pljuščenka, ali koji u Zagreb sada dolazi i s Jelizavetom Tuktamiševom koja će biti žestoka konkurencija Carolini.