Barcelona u šoku: Messi odbio produljiti ugovor

Prema navodima španjolskog lista Marca, argentinski genijalac i ponajbolji igrač svijeta Lionel Messi odbio je produljiti ugovor s Barcelonom.

Članak koji je španjolski list objavio u ponedjeljak navodi da je razlog Messijeve dvojbe veliki šok koji je obitelj Messi pretrpjela kada je španjolski sud izrekao presudu Lionelu i njegovom ocu Jorgeu. Podsjećamo, 6. srpnja španjolski sud je osudio Lionela Messija i njegovog oca na 21 mjesec zatvora za tri zasebne optužnice za utaju poreza počinjenu 2007., 2008. i 2009. godine, u ukupnom iznosu od 4.1 milijuna eura.

Dodatan šok za Messija dogodio se 11 dana prije presude, kada je Argentina izgubila od Čilea u finalu Copa Americe, a glavnim krivcem za taj poraz proglašen je upravo Messi, jer je promašio ključan penal.

Nakon tog bolnog poraza, Messi je objavio da se povlači iz reprezentacije, a nekoliko tjedana kasnije, kad je bio na odmoru s obitelji, odlučio je da će pričekati s potpisom.Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu ostao je šokiran ovom Messijovom odlukom, ali nada ipak postoji. Naime ponajbolji igrač svijeta ipak se vratio u argentinsku reprezentaciju i postigao odlučujući pogodak u susretu protiv Urugvaja 2. rujna koji je završio pobjedom Argentine 1:0.

Vođen činjenicom da je Messi već promijenio jednu odluku, Bartomeu će pokušati uvjeriti argentinskog genijalca na produljenje ugovora s klubom.

S obzirom da Messi smatra da mu je učinjena velika nepravda presudom za utaju poreza, želi pričekati rješenje žalbe, o čemu će španjolski sud odlučiti  između siječnja i lipnja 2017. godine.