Penezić o Euru: Bit će ekstremno teško, ali možemo iznenaditi

Andrea Penezić najveća je hrvatska zvijezda među rukometašicama, a već treću sezonu zaredom nastupa za Vardar. Ove je nedjelje napunila 31 godinu, što je bio povod za razgovor za službene stranice Europskog rukometnog saveza (EHF).

U intervjuu je istaknula kako kada pogleda svoju karijeri, ima mnogo razloga za ponos i veselje, no ono što joj nedostaje je medalja s reprezentacijom i naslov Lige prvakinja.

Najveći uspjeh s reprezentacijom su joj četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Brazilu 2011. i Olimpijskih igara u Londonu 2012. Velika očekivanja od ženske rukometne reprezentacije bila su 2014. kada je Hrvatska bila domaćin Europskog prvenstva zajedno sa Mađarskom. No naše djevojke nisu uspjele proći u drugi krug natjecanja.

Penezić je najstarija i najiskusnija u reprezentaciji, a pred njom je još jedno veliko natjecanje- Europsko prvenstvo u Švedskoj.

Euro u Švedskoj će biti velika prilika za mlađe igračice da se dokažu i steknu iskustvo,
rekla je Penezić.

Hrvatska će u Helsingborgu igrati u skupini D sa Rusijom, Rumunjskom i Norveškom.

Malo je reći da je ovo "skupina smrti". Ruskinje su zlatne sa Olimpijskih igara u Riju, Rumunjke su uzele broncu na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, Norvežanke su već osvojile sve što se moglo osvojiti. Bit će ekstremno teško, ali s nama nikad ne znate. Možda možemo iznenaditi, dodala je.

Europsko prvenstvo za rukometašice održat će se od 4. do 18. prosinca.