Čačić odgovorio Jeličiću: Rakitić i Kramarić će igrati kako ja kažem

Nakon vrlo važne pobjede protiv Islanda 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koja je ostvarena u teškim uvjetima, izbornik Ante Čačić je dao svoje mišljenje o utakmici te odgovorio na kritiku Joška Jeličića u studiju HRT-a.

S obzirom na nešto lošiju izvedbu Ivana Rakitića, komentator Joško Jeličić je upitao izbornika Čačića zašto Kramarić, koji sjajno igra u Bundesligi, nije igrao polušpicu, s obzirom na poziciju koja bi mu više odogovarala, a izbornik je odgovorio:

Danas nismo igrali sa Rakitićem na poziciji koju inače igra u reprezentaciji. Igrali smo u formaciji 4-3-3 s Badeljom u sredini. Svi naši igrači igraju na visokom nivou, Kramarić je odličan, ali odlučio sam za Rakitića i Brozovića jer sam htio sa što više igrača biti u bloku. Što se tiče komparacije Ivana Rakitića i Kramarića oni će bit korišteni u onom trenutku kada ja budem smatrao da moraju igrati, naglasio je Čačić pa nastavio u nešto oštrijem tonu:

Naši igrači daju sve od sebe, možda podjedinici ne igraju uvijek bajno, ali ne bi vadio zdrave zube. Sjetite se kako su svi pričali o Mandži, Kramarić je na visokoj razini, Rakitić je danas možda bio malo lošiji, ali on je naš stožerni igrač.

Nakon toga raspravili su i zašto Mandžukić ima toliko ubačaja sa strane, a trebao bi biti naš centralni napadač, nakon čega je izbornik pojasnio da je razgovarao s Mandžukićem o tome i da ga cijelo vrijeme usmjereva i savjetuje, ali da se ponekad igrač jednostavno nađe u takvoj poziciji da je izglednije ubaciti.