Čačić: Morat ćemo nadoknaditi Perišićev izostanak protiv Ukrajine

Bila je to očekivano teška utakmica. Sretan sam i ponosan na igrače koji su u ovim uvjetima i okolnostima osvojili tri važna boda, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon pobjede protiv Islanda (2:0) u susretu 4. kola skupine I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Čačić je istaknuo kako je Hrvatska zasluženo pobijedila, a Island pokazao da nikome neće biti lagan suparnik: Igrali smo protiv kvalitetne reprezentacije, no bili smo bolji i zasluženo smo slavili.


Čačić smatra kako su njegovi odabranici u prvom djelu imali previše pogrešaka, dok je u nastavku naša igra bila daleko bolja. U prvom poluvremenu smo imali dosta neforsiranih i ishitrenih pogreška. Na sredini terena smo stajali dosta daleko, no u nastavku je to bilo daleko bolje, dodao je Čačić.

Čačić je komentirao i nepotrebni potez Ivana Perišića koji je u posljednjim trenucima susreta dobio crveni karton. Bio je to nepotreban prekršaj, ali u njemu nije bilo namjere. Težak teren i pad koncentracije, sve je to utjecalo. Žao mi je. Perišić neće igrati protiv Ukrajine i morat ćemo nadoknaditi njegov izostanak, zaključio je Čačić.


Njegov kolega na suprotnoj strani Heimir Hallgrimsson je čestitao hrvatskoj vrsti na pobjedi i prvom mjestu na ljestvici.

Znali smo da nas očekuje težak suparnik. Veći dio susreta smo igrali dobro i organizirano. Kada je u drugom poluvremenu ušao Modrić bilo nam je teško stvoriti posjed lopte. Međutim, zadovoljan sam kako smo se borili. Vjerujem kako ćemo u nastavku kvalifikacija biti nagrađeni za naše veliko zalaganje i htijenje, poručio je islandski strateg.