Judo: Ivana Šutalo na vrhu Europe!

Dubrovčanka Ivana Šutalo na odličan je način zatvorila nastup Hrvatske na Europskom judo prvenstvu za mlađe seniore u Izraelu. Nakon srebrne medalje na prošlogodišnjem prvenstvu, Šutalo je u Tel Avivu pokorila konkurenciju i došla na vrh Europe.
 
Nakon brončane medalje Tihee Topolovec, Hrvatska je osvojila medalju i drugog dana EP-a.

Šutalo je u prvome kolu kategorije preko 78 kilograma kao nositeljica bila slobodna. Nakon toga je s dva ippona pobijedila Poljakinju Annu Zalecznu i Ukrajinku Yelyzavetu Kalaninu.

U finalu se Šutalo borila protiv Turkinje Sebile Akbulut, srebrne s Europskog juniorskog prvenstva u Malagi ove godine. Tu je nastavila dominacijom i ipponom već na početku borbe slavila te osvojila zlato.

Aktualna svjetska juniorska prvakinja, Brigita Matić (do 78 kg), imala je problema s ozljedom te je izgubila od Poljakinje Kulage na yuko. U istoj kategoriji Karla Prodan je u četvrtfinalu izgubila od Ruskinje Šmelev, a u repasažu Nizozemke Groenwold.

Dominik Družeta (do 81 kg) je u posljednjim sekundama izgubio od Švicarca Girardoza. Marko Kumrić (do 90 kg) poražen je od aktualnog europskog prvaka do 23 godine Čeha Klammerta, a Tina Radić od Britanke Myers.