Josip Pavić se nakon 15 godina oprostio od reprezentacije

Legendarni golman Josip Pavić oprašta se od vaterpolske reprezentacije nakon punih 15 godina. Pavić je s hrvatskom kapicom na glavi osvojio doslovno sve od Olimpijskih igara 2012., Svjetskog prvenstva 2007. u Melbournu te Europskog prvenstva 2010. u Zagrebu.

Nakon što sam 15 godina u pogonu s reprezentacijom došlo je vrijeme da se odmorim. Razgovarao sam s izbornikom i u slučaju potrebe da branim u budućnosti bit ću na raspolaganju, ali sada, kako stvari stoje, ovo je moj oproštaj od reprezentacije, rekao je Pavić za HRT.

Bila je to teška odluka. Stvarno sam puno toga lijepog doživio s reprezentacijom Hrvatske. Svako ljeto sam proveo sa svojim suigračima, prijateljima. Zajedno smo osvajali i gubili i s te strane mi je bilo jako teško, dodao je Pavić i objasnio što mu je u tih 15 godina najviše značilo.

Olimpijsko zlato je ispred svega, ali meni je bilo najdraže u tih 15 godina što sam proveo s prijateljima. Po dva tri mjeseca smo se družili i dan danas kad se sretnemo ne pričamo o utakmicama i rezultatima, već o tom vremenu koje smo proveli zajedno i to je ono što će mi ostati u najljepšem sjećanju.