Užbinec: Ignoriranje KK Cedevite kao kluba prešlo je sve granice

U subotu 19. studenog održava se Sabor Hrvatskog košarkaškog saveza gdje bi se trebao birati novi predsjednik Saveza. KK Cedevita izrazila je nezadovoljstvo tretmanom od strane Saveza, a cijelu situaciju objasnio je Davor Užbinec, direktor KK Cedevite.

Ono što je za KK Cedevitu danas bitno je da je prije par dana gospodin Marko Udovičić dao ostavku na svoje mjesto predstavnika na Saboru ispred Zagrebačkog košarkaškog saveza. Na upravnom odboru KSZ-a je da se izabere novi predstavnik. Podsjetnik, Sabor hrvatske košarke ima 78 članova, od toga Košarkaški savez Zagreba daje 8 mjesta. Od tih 8 niti jedan nije iz ili vezan uz KK Cedevitu. Većina su iz ili vezani uz KK Cibonu i iz KK Zagreba. Predsjednik je Aco Petrović koji iz KK Cibone ima kontrolu nad svih 8 predstavnika Zagreba na Saboru HKS-a. Smatramo da je pri tome nama učinjena nepravda, rekao je Užbinec.

Petrović je obavijestio Cedevitu o tome da Udovičić odstupa i da mogu izabrati novog predstavnika, no njihov prijedlog da to bude Matej Mamić nije prošao.

Toga nam je dosta, takvog tretmana i samovolje nam je dosta. Mi smo do sada poštivali sve, poštivali smo izbore, nismo dobivali ljude u strukturama ali smatramo da moramo sudjelovati u donošenju nekih odluka važnih za budućnost hrvatske košarke. Svi nas ovih dana zovu s pitanjem koga ćemo podržati ili predložiti za predsjednika HKS-a a mi to ne možemo jer nas nema nigdje. Nama se ne da niti šansa za prijedlog člana Sabora, dodao je Užbinec.

U međuvremenu je za slobodno mjesto Petrović kandidirao Ivicu Lovrića, inače pročelnika u zagrebačkom Poglavarstvu i donedavnog čelnika KK Cibona. Cedevita je o tome obaviještena putem e-maila.

Samovolja je to predsjednika Petrovića koji može predlagati ali samo upravni odbor KSZ-a može nekog smijeniti ili postaviti a ne on sam po sebi. Ignoriranje KK Cedevite kao kluba prešlo je sve granice, zaključio je Užbinec.