Sinkovići i trener Bralić nominirani za najbolju posadu i trenera

Olimpijski pobjednici, te svjetski i europski prvaci u u disciplini dvojac na pariće, Martin i Valent Sinković nominirani su u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) za najbolju mušku posadu godine, a njihov trener Nikola Bralić nominiran je za najboljeg veslačkog trenera godine.

Bralić brani prošlogodišnju titulu, dok su braća Sinković ponovno među nominiranima, nakon što im je prošle godine izmaknulo ovo laskavo priznanje.

Uz Sinkoviće u konkurenciji za mušku posadu godine još su posade iz Francuske, Novog Zelanda i Švicarske, dok su se u konkurenciji za najboljeg trenera, osim Nikole Bralića i Francuz Alexis Besancon, Irac Domenic Casey, Novozelanđanin Noel Donaldson, Britanac Juergen Grobler i Južnoafrikanac Roger Barrow.

FISA nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuje u pet kategorija i to za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju para-veslačku posadu, najboljeg trenera te posebnu nagradu za doprinos veslanju kao sportu.

Proglašenje će biti 2. prosinca, a nagrade najboljima dodijelit će se 28. siječnja 2017. godine u Vancuoveru na konferenciji za veslačke trenere.