Capital Cup: Sinkovići u pobjedničkom osmercu

U organizaciji HAVK Mladost, Veslačkog saveza Zagreba i Hrvatskog veslačkog saveza, a pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i sponzorstvom Grada Zagreba na rijeci Savi održana je regata osmeraca sa sudjelovanjem 23 posade iz četiri države.

Osim domaćih predstavnika, nastupili su Austrijanci, Mađari i Slovenci, a osim respektabilnog broja natjecatelja, lijepo vrijeme privuklo je i brojne posjetitelje. Stariji promatrači nesvakidašnjeg veslačkog događaja, s ciljem u neposrednoj blizini Željezničkog mosta, ovo su natjecanje šaljivo nazvali prvenstvom Austro-ugarske monarhije, ali samo za države s veslačkom tradicijom.

Natjecateljski dio regate odigrao se kroz tri skupine. Stazu dugu oko četiri kilometra uzvodno u prvoj su skupini najbrže preveslali seniori Mladosti za koje su nastupali i braća Sinković (15:03.94), ispred seniora Csebela iz Budimpešte (15:49.71), te Gyora, također iz Mađarske (15:52.34). U drugoj skupini najbrži su bili veterani Mladosti iz kategorije Masters D (18:59.95), ispred veteranskih istovrsnika iz VKT Zagreb (21:31.28).

Ovo je sad već druga godina održavanja regate i nadamo se da će to postati tradicija, rekao je predsjednik HAVK Mladost Goran Nuskern.

Nuskern je otkrio i to da je postojala mogućnost nastupa nekih američkih posada, čime bi regata dobila interkontinentalni epitet, ali, kako reče, i to je izvedivo, postane li regata tradicionalnom, s još boljom infrastrukturom, organizacijom i sponzorima.