Pet milijuna navijača proslavilo pobjedu Cubsa

Oko pet milijuna građana Chicaga okupilo se u petak na ulicama trećeg najvećeg američkog grada kako bi pozdravili paradu novih MLB prvaka Chicago Cubsa koji su osvojili prvi naslov nakon čak 108 godina svladavši u World Seriesu Cleveland Indianse sa 4:3 u pobjedama.

Povorka Cubsa kretala se od njihova stadiona Wrigley Parka do Grant Parka u centru grada, a zbog velikog broja ljudi neke su ulice bile zatvorene za promet.

Svi smo mi proteklih godina više puta sanjali ovaj trenutak, a ovakav doček je premašio i najluđe snove, rekao je navijačima predsjednik baseball operacija Cubsa Theo Epstein, dok je menadžer Joe Maddon dodao: Nadajmo se kako neće proteći sljedećih 108 godina do novog naslova.

Cubsi do svog trećeg naslova u klupskoj povijesti, ali prvoga nakon više od stoljeća frustracija stigli nadoknadivši zaostatak od 1:3 u pobjedama protiv Indiansa u velikom finalu, a u odlučujućoj sedmoj utakmici igranoj u Clevelandu slavili su sa 8:7 nakon produžetka.

Trijumf omiljenog profesionalnog kluba u Chicagu izmamio je suze radosnice na lica velikog broja okupljenih na pobjedničkoj paradi.
Naši igrači svjesni su težine ovoga uspjeha, osjećali su koliko žarko vi želite naslov prolazeći gradom gledajući zastave sa znakom 'W' i stoga su dali sve kako bi uspjeli. Zato je ovo nevjerojatno emocionalan trenutak za sve, dodao je Epstein.

Suze radosnice nisu mogli sakriti niti igrači prilikom obraćanja navijačima.
Posebno moram izdvojiti našeg hvatača Davida Rossa koji me je naučio kako postati pravi pobjednik. A on karijeru završava kao vječiti prvak, rekao je igrač prve baze Anthony Rizzo.Ross (38) je prije početka sezone rekao kako će mu ovo biti posljednja sezona u karijeri koju je okrunio još jednim naslovom kojemu je pridonio home runom u odlučujućoj utakmici. S Cubsima je stigao do drugog naslova prvaka, nakon što je trijumfirao i s Boston Red Soxima 2013.
Veliki broj navijača Cubsa uzelo je slobodan dan na poslu kako bi mogli prisustvovati pobjedničkoj paradi.