Olimpijski pobjednici veslaju osmerce na Savi

Utrka Capital Cupa je dio projekta u kojem se veslanje želi vratiti na Savu i podsjetiti na prošlost kada je Zagreb bio nezaobilazna stanica veslačke elite.

U subotu, 5. studenog 2016. Zagreb se drugu godinu za redom uključuje u seriju veslačkih regata Capital Cup na kojoj se natječu posade osmeraca iz Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Time Zagreb postaje četvrta postaja ponajboljih europskih osmeraca u kojoj su do sada sudjelovali Beč, Budimpešta i Bratislava. Utrka će startati u 12 sati kod Mosta mladosti, a svaki sljedeći osmerac starta 20 sekundi nakon posade prije, pa će posljednja posada proći kroz cilj, kod Veslačkog kluba Mladost (Željeznički most - Hendrixov most), oko 15:00 sati. Na regati će sudjelovati dvije grupe po osam osmeraca i jedna od sedam, koje će startati u 12 sati, 13:00 sati i 14:00 sati.

Svečanost proglašenja pobjednika predviđena je za 17 sati, a nakon dodjele odličja slijedi druženje uz glazbu. Zanimljivost ove utrke je da će ove godine sudjelovati i Olimpijski pobjednici, Braća Sinković, te na taj način podržati projekt s konačnim ciljem "Povratka na Savu".

Ovo je druga godina za redom da će se održati veslačka utrka natjecateljskog karaktera i organizatori vjeruju da je ovo samo početak mnogobrojnih događanja koja bi se trebala održavati na Savi, ali i odična pozivnica za mnoge koji vole veslanje da podrže projekt koji će obogatiti sportsku i turističku ponudu grada Zagreba.

Želja nam je da ovaj sportski događaj postane tradicionalna poveznica Zagreba na Savi i triju velikih gradova na Dunavu,  rekao je predsjednik HAVK Mladost, Goran Nuskern.