Fifa kaznila HNS zbog izgreda u Skadru

Disciplinska komisija Fife kaznila je Hrvatski nogometni savez s 50.000 švicarskih franaka zbog incidenta na utakmici Kosovo - Hrvatska u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

HNS je kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na susretu odigranom 6. listopada u Skadru.

Osim novčane kazne, Disciplinska komisija Fife upozorila je Hrvatski nogometni savez na buduće ponašanje navijača jer u slučaju ponovljenih incidenata može izreći strože sankcije.

U HNS-u smatraju kako je relativno blaga kazna rezultat olakotnih okolnosti jer je Disciplinska komisija uvažila argumente Hrvatskog nogometnog saveza vezane za napore uložene u organizaciju utakmice s Kosovskim nogometnom savezom.

Tijekom utakmice koja je završila pobjedom Hrvatske od 6:0 moglo se čuti zajedničko neprimjereno skandiranje kosovskih i hrvatskih navijača.

Hrvatska je i prije početka kvalifikacija bila kažnjena zbog izgreda navijača s igranjem dvije domaće utakmice bez gledatelja od kojih je dosad odradila jednu, protiv Turske 5. rujna, dok će i 12. studenog protiv Islanda također igrati na praznom Maksimiru.

Nakon tri odigrana kola u skupini I Hrvatska je vodeća na ljestvici sa sedam bodova, koliko ima i drugi Island. Slijedi Ukrajina s pet bodova, četvrta je Turska s dva, dok su Finska i Kosovo na dnu sa po jednim bodom.