Željko Krajan: Samo je Mayer donekle iznenađenje

Hrvatski izbornik Željko Krajan je nakon objave argentinskog sastava za Davis Cup finale prokomentirao: Jedino iznenađenje za mene je Leonardo Mayer, koji uopće nije igrao na europskim dvoranskim turnirima ove jeseni, nego je nastupao na challengerima na zemlji u Južnoj Americi.

Podsjećamo izbornik argentinske Davis Cup reprezentacije Daniel Orsanic je dva tjedna prije roka prijavio sastav za finale protiv Hrvatske, koje će se od 25. do 27. studenoga igrati u Zagrebačkoj Areni.  U postavi su Juan Martin del Potro (38. na ATP listi), Federico Delbonis (42.), Guido Pella (57.) i Leonardo Mayer (124.), dakle isti sastav koji je sredinom rujna u Glasgowu s 3:2 svladao Veliku Britaniju.

Ne vjerujem da će pored Delbonisa i Pelle dobiti priliku u nekom od pojedinačnih mečeva, no s druge strane njegova je prednost iskustvo, a ne treba zaboraviti da je donio Argentincima presudni bod za pobjedu svladavši Daniela Evansa. Ukupno gledajući, imaju dobar sastav, nije to samo sjajni Del Potro, pojasnio je Krajan.

Rok za prijavu sastava je deset dana prije početka susreta  (u ovom slučaju u utorak 15. studenoga), a treninzi u Areni Zagreb službeno trebaju započeti 21. studenoga.
Naš izbornik smatra da neće biti problema  zato što će dvojica  važnih aduta,  Marin Čilić i Ivan Dodig, zbog igranja na  ATP World Tour Finalsu u Londonu na pripreme doći kasno.

U Londonu će igrati mečeve na najvišoj mogućoj razini, protiv najboljih na svijetu, i to će im vrijediti više nego da su od početka na pripremama u Zagrebu, rekao je Krajan naglašavajući da se oporavak Borne Ćorića odvija po planu.  Borna trenira, sprema se i vjeruje da će biti spreman za finale, zaključio je Krajan.