Clinton nakratko prekinula kampanju kako bi proslavila naslov Cubsa

Dugogodišnja navijačica Chicago Cubsa, Hillary Clinton (69) nakratko je prekinula svoju izbornu kampanju kako bi ispratila odlučujuću sedmu utakmicu "World Seriesa".

U odlučujućoj utakmici Cubsi su kao gosti svladali Cleveland Indianse sa 8:7 i tako osvojili naslov prvaka američke profesionalne baseball lige (MLB) nakon 108 godina čekanja.

Clinton, koja je tijekom utakmice imala predizborni skup na Sveučilištu Arizona State, prekinula je svoj nastup kako bi pogledala završnicu utakmice, a nakon pobjede se fotografirala držeći plavo-bijelu zastavu s velikim slovom "W" u znak trijumfa Cubsa.

Iz Chicaga dolazi i aktualni američki predsjednik Barack Obama, kojemu za nešto više od dva mjeseca ističe drugi mandat u Bijeloj kući. No, za razliku od Clinton, on je navijač druge MLB momčadi iz toga grada, White Soxa, ali je svejedno čestitao putem "Twittera".

"Ovo je preokret u koji može povjerovati čak i netko s juga grada. Želite li doći u Bijelu kuću prije no što ju ja napustim?", napisao je Obama u poruci Cubsima.

Za Cubse tradicionalno navijaju građani sjevernog dijela Chicaga dok stanovnici južnog dijela naginju prema White Soxima.
Cubsi su u srijedu prekinuli svoje 108-godišnje čekanje na treći naslov MLB prvaka, nakon 1907. i 1908., a prije 11 godina White Soxi su osvojili svoj treći naslov prvaka na koji također vrlo dugo čekali, punih 88 godina. Oni su naslove osvajali 1906., 1917. i 2005.