A1: Cedevita nadigrala Škrljevo

Cedevita je pod vodstvom trenera Danijela Lutza u petom kolu A-1 lige nadigrala Škrljevo 93:78.

Prvo poluvrijeme završilo je izjednačenim rezultatom 42:42, ali domaćini u trećoj četvrtini dolaze u vodstvo i u posljednjih 10 minuta vode s 11 poena razlike. Tu prednost su do kraja dodatno povećali.

Najbolji strijelac Cedevite bio je Filip Bundović s 21 poenom, pet skokova i tri asistencije. David Stockton dodao je 14 poena, šest skokova, sedam asistencija, četiri ukradene i četiri izgubljene lopte, Roko Rogić upisao je 16 poena, a Markus Lončar 13 poena i sedam skokova.

Goste je s 22 poena i tri skoka predvodio Davor Konjević.

Trener Lutz nakon pobjede nad Škrljevom: Znali smo da će protivnik bit težak. Ono što pokušavam naučiti moje igrače da je najteže imati kontinuitet. To nismo prezentirali u prvom poluvremenu. Što je šteta s obzirom koliko naporno radimo na treninzima. Osvrnuo se i na igru Roka Rogića: Od Rogića očekujem da igra kapetanski, da ovako povlači u obrani i napadu te na kraju zaključio: Nadam se da ćemo zadržati nivo profesionalizma i skromnosti te da će nas to odvesti u pravom smjeru.

Nismo dobro krenuli u utakmicu na početku, previše smo dali ofenzivnih skokova. No na kraju drugog poluvremena smo stisnuli i zasluženo pobjedili,
izjavio je razigravač Cedevite Roko Rogić nakon utakmice.