U Sevilli uhićeni navijači Dinama

Španjolska policija uhitila u utorak navečer trojicu navijača zagrebačkog Dinama u dobi od 24, 27 i 29 godina koji su u centru Seville sudjelovali u tučnjavi  s domaćim navijačima, rekao je Hini glasnogovornik policije u Sevilli.

Oko 22.40 sati između 50 i 70 navijača Dinama nalazilo u blizini katedrale u centru grada gdje su se pojavili i navijači Seville. Počela je tučnjava nakon čega je intervenirala policija.

Uhitili smo trojicu koja su poticala ostale na nasilje. Kod njih smo pronašli bejbolsku palicu, nož i ostalo hladno oružje te su imali lica prekrivena fantomkama, rekao je glasnogovornik  policije,  dodavši da ne zna da li je tučnjava bila dogovorena ali da se to istražuje.

Navijači Seville poznaju ulice te su se razbježali, njih nekoliko desetaka, dodao je glasnogovornik. U nekim hrvatskim medijima pojavila se vijest kako su se Dinamovi navijači međusobno potukli, u sklopu nastavka sukoba suprotstavljenih frakcija.

Zabilježili smo samo ovaj izgred u kojem su bili i navijači Seville. Za eventualno neku drugu tučnjavu ne znamo, rekao je glasnogovornik.Nekoliko radikalnijih navijača Dinama odbilo je komentirati događaj od sinoć. Trojica uhićenih će u srijedu popodne ili četvrtak ujutro biti izvedena pred suca u Sevilli.

Zasad nema informacija da je u tučnjavi sudjelovala Sevillina radikalna i politički lijevo orijentirana navijačka skupina Biris Norte.

U srijedu u rano poslijepodne  na ulicama se vide navijačka obilježja i sve protječe mirno. Policija ovaj susret ne smatra utakmicom visokog rizika. Raspoređen je isti broj policijaca kao i za druge utakmice Lige prvaka u Sevilli.

Utakmica između Seville i Dinama počinje u 20.45 sati na stadionu Sanchez Pizjuan.