[VIDEO] Nibali za HRT: Giro je bio iznimno težak, ali zato i slađi za osvojiti

Poreč je u znaku vrhunskog biciklizma. Novoosnovana Pro Tour momčad Bahrain Merida odbarala je Istru za trening kamp. Glavna zvijezda momčadi je aktualni osvajač Giro d' Italije Vincenzo Nibali s kojim je razgovarao naš novinar Boris Jelavić.

Dva naslova na Giru, jedan na Touru i jedan na Vuelti. Samo je šest biciklista u povijesti osvajalo naslove na sva tri Grand Toura. Jedan od njih je i 31-godišnji Talijan Vincenzo Nibali, Nakon 2013., ove je godine stigao do novog naslova na Giru.

Bila je to zasigurno jedna iznimno teška pobjeda. Na ovogodišnjem Giru bila je izjednačena i borbena utrka od samog početka. Trebalo je to sve izdržati i preobroditi što se događalo,  pronalaziti dodatni motiv. Zato je još slađe, jer nije bilo jednostavno, rekao je Nibali u razgovoru za HRT.

Velika su očekivanja bila i na Olimpijskim igrama. Ipak, pad 11 km prije cilja i lom ključne kosti odnijeli su san o medalji.

Ovakav trening kamp i cjelokupni događaj važan je i za pozicioniranje Hrvatske na svjetskoj karti biciklizma. Upravo je ProTour momčad Bahrain Merida prva potvrdila nastup na novom izdanju utrke Tour of Croatia u travnju 2017.

Cijeli razgovor s Nibalijem pogledajte u videu.