Futsal: Hrvatska se za Mađarsku priprema u Varaždinu

Nakon okupljanja u Zagrebu, hrvatska futsal reprezentacija pripreme nastavlja u Varaždinu gdje će trenirati do odlaska u mađarski Zalaegerszeg.

Pripremni dvoboji s Mađarskom su u utorak i srijedu (1. i 2. studenog), a bit će to prve utakmice naše reprezentacije nakon veljače i Europskog prvenstva u Beogradu.

U Mađarsku izbornik Stanković vodi 15 igrača, a na popisu nema ozlijeđenih Matoševića i Sutona. Novo ime na izbornikovu popisu je Davor Kanjuh, a vrijedi istaknuti povratak Žarka Luketina u krug reprezentacije.

Od igrača koji nisu standardni na Stankovićevu popisu pozvani su Jelavić, Grbić, Kazazić i Postružin. Na popisu je već uobičajeno najviše igrača zagrebačkog Nacionala (5) i Split Tommyja (4): Ivo Jukić (Split Tommy), Žarko Luketin (Split Tommy), Franko Bilić (Nacional Zagreb), Tihomir Novak (Nacional Zagreb), Franco Jelovčić (Nacional Zagreb), Kristijan Postružin (Nacional Zagreb), Luka Perić (Nacional Zagreb), Jakov Grcić (Split Tommy), Saša Babić (Split Tommy), Kristijan Grbeša (Futsal Dinamo), Davor Kanjuh (Futsal Dinamo), Robert Grbić (Uspinjača), Vedran Kazazić (Novo Vrijeme), Toni Jelavić (MA Group Imola), Dario Marinović (Elpozo Murci).

Hrvatska će mjesto na četvrtom uzastopnom Euru tražiti preko domaćina Ukrajine, Belgije i pobjednika skupine G kvalifikacija, a to su Švedska, Crna Gora ili Gibraltar.

Pobjednik skupine ide izravno na Euro, dok se sedam drugoplasiranih momčadi i najbolja trećeplasirana reprezentacija bore za ostala četiri mjesta na Euru u dodatnom razigravanju.

Preliminarna faza natjecanja igra se od 23. siječnja do 1. veljače 2017., a glavna runda na rasporedu od 3. do 12. travnja 2017.

UEFA Futsal EURO 2018. će se igrati u Sloveniji od 30. siječnja do 11. veljače 2018.