LEN Eurokup: Ispali Mladost i POŠK

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti i splitskog POŠK-a nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale LEN Eurokupa nakon što su u nedjelju, posljednjeg dan turnira u Zagrebu, doživjeli poraze.

U nedjeljnoj utakmici turnira koji se igrao na bazenu Mladosti na Savi, mađarski BVSC Zuglo svladao je POŠK 13:11 (3:1, 5:5, 4:2, 1:3), a od Mladosti je bolja bila ekipa talijanskog Posillipa s 8:6 (3:2, 2:0, 1:4, 2:0). U četvrtfinale su prošli BVSC Zuglo i Posillipo.

Odigrali smo puno bolje nego u jučerašnjoj utakmici, imali smo puno bolji angažman, no nismo uspjeli dobiti. Posillipo je definitivno kvalitetna ekipa s nekoliko vrhunskih igrača. Borili smo se do kraja, naravno da ima puno pogrešaka na kojima treba raditi te se pripremiti za sljedeću utakmicu, u srijedu protiv Jadrana iz Splita, izjavio je trener Mladosti Ratko Štritof.

Sam turnir rezultatski je prošao nešto lošije nego što smo mislili. Očekivali smo pobjedu nad mađarskim BVSC-om, da prođemo u četvrtfinale. Međutim, naša mlada ekipa nije još uvijek uigrana. Naletili su na snažan otpor i završili smo na trećem mjestu. Nadamo se da će biti bolje sljedeće godine. Očekujemo uskoro završetak natječaja sa sredstvima koja su nam obećana do kraja 2016. te da se izvučemo iz situacije u kojoj smo sada, izjavio je direktor Mladosti Milorad Damjanić.