[VIDEO] SP karate: Anđelo Kvesić osvojio broncu

Hrvatski karatist Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje u teškoj kategoriji (+84 kg) na Svjetskom prvenstvu u karateu koje se održava u austrijskom gradu Linzu.

Kvesić je u borbi za broncu pobijedio Harisa Sujkovića iz Bosne i Hercegovine s 3-0. Hrvatski predstavnik hrabro i odlučno krenuo je u dvoboj, što je osobito pokazao u prve dvije minute. Polovicom borbe efektnim zakucavanjem osvojio je tri boda, a u posljednjoj minuti tri puta spretno izbjegao pokušaje suparnika za eventualni preokret. Na kraju je Kvesić uzdignutih ruku dočekao kraj susreta, oduševljen osvojenom medaljom u svom premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu.

To nije samo moja medalja, nego cijele Hrvatske i svih onih koji vole sport, izbornika, reprezentacije i naravno trenera iz mojih klubova, prijatelja, roditelja... Svi sudjeluju, svi imaju mali dio u tome da bi se postigao uspjeh
, naglasio je Anđelo Kvesić, zasad jedini hrvatski osvajač medalje na 23. SP-u u Austriji.

Maša Vidić, djevojački Martinović, nije uspjela u susretu za brončano odličje. Uspješnija je bila dosadašnja svjetska viceprvakinja Iranka Hamideh Abbasli (2-0).

Razočarana sam, jer nisam osvojila broncu za koju sam se toliko pripremala. Mislim da sam bila zrela da je osvojim, ali, nažalost, nisam pokazala svoj maksimum, istaknula je tužna Maša Vidić koja SP završava na 5. mjestu.

Svjetsko prvenstvo u Linzu  na kojemu nastupa 1166 natjecatelja iz 118 zemalja, završava sutra, kada se naša ženska reprezentacija u katama u dvoboju za broncu sastaje s Italijom.