[VIDEO] Aktualni osvajač Gira Vincenzo Nibali priprema se u Istri

Poreč je u znaku vrhunskog biciklizma. Novoosnovana Pro Tour momčad Bahrain Merida odbarala je Istru za trening kamp. Glavna zvijezda momčadi je aktualni osvajač Giro d' Italije Vincenzo Nibali s kojim je razgovarao naš novinar Boris Jelavić.

Dva naslova na Giru, jedan na Touru i jedan na Vuelti. Samo je šest biciklista u povijesti osvajalo naslove na sva tri Grand Toura. Jedan od njih je i 31-godišnji Talijan Vincenzo Nibali, Nakon 2013., ove je godine stigao do novog naslova na Giru.

Bila je to zasigurno jedna iznimno teška pobjeda. Na ovogodišnjem Giru bila je izjednačena i borbena utrka od samog početka. Trebalo je to sve izdržati i preobroditi što se događalo,  pronalaziti dodatni motiv. Zato je još slađe, jer nije bilo jednostavno, rekao je Nibali u razgovoru za HRT.

Velika su očekivanja bila i na Olimpijskim igrama. Ipak, pad 11 km prije cilja i lom ključne kosti odnijeli su san o medalji.

Očekivali smo zaista s  razlogom jednu dobru utrku na Igrama. Ipak, takve stvari poput padova i mehaničkih kvarova nerijetka su pojava i na ovako važnim natjecanjima poput Olimpijskih Igara. Treba se i znati nositi sa time, nezgodama i padovima. Jednostavno, na taj način su se rasplinuli zlatni snovi o medalji, izjavio je Nibali.

Ovakav trening kamp i cjelokupni događaj važan je i za pozicioniranje Hrvatske na svjetskoj karti biciklizma.

Bahrain Merida nova je ekipa u svijetu sporta i to na vrhunskom nivou. Aplicirali smo za World Tour licenciju. Hrvatska je fenomenalna zemlja s fenomenalnim potencijalima i sada radimo na toj prepoznatljivosti. Jače oružje od utrke Tour of Croatia teško je zamisliti, rekao je bivši profesionalni hrvatski biciklist Vladimir Miholjveić, sportski direktor Bahrain Meride.

Upravo je ProTour momčad Bahrain Merida prva potvrdila nastup na novom izdanju utrke Tour of Croatia u travnju 2017. Više o boravku ove momčadi u Hrvatskoj pogledajte u našoj emisiji Stadion u ponedjeljak u 21.43 na našem Drugom programu.