SP karate: Lenard nadomak borbe za broncu

Anu Lenard jedna pobjeda u poslijepodnevnom repasažu dijeli od subotnje borbe za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu, koje se održava u austrijskom gradu Linzu.

Na startu Lenard je bila uvjerljiva protiv Amerikanke Ashley Hill s 5-1, jedan bod bio je dovoljan za pobjedu nad Engleskinjom Carlom Burkitt, a sudačkim preglasavanjem 3-2 izborila je i pobjedu protiv Kolumbijke Diane Ramirez Gutierrez nakon što je borba završila bez pobjednika 1-1. U četvrtfinalu najuspješnija hrvatska natjecateljica s prošlog EP-a (ekipno srebro, pojedinačna bronca) u dvoboju sa svjetskom prvakinjom Gianom Lofty održala je 0-0, ali odluka sudačkim preglasavanjem bila je 5-0 za Egipćanku. Lofty je nešto kasnije u dramatičnom polufinalu izjednačila tek u završnici, a odlukom sudaca izborila finale, što je Anu Lenard povuklo u repasaž kategorije do 61 kg.

Žao mi je, lijep je osjećaj kad svjetska prvakinja nema ozbiljniju šansu napraviti bod s obzirom na taktiku koju smo pripremili, ali ipak iz ove perspektive vjerujem da je vrijedilo više riskirati,
rekla je mlada Samoborka.

Alessandra Hasani, koja je ranije nastupala za Italiju, a nakon što je dobila ispisnicu sada je član hrvatske karate reprezentacije nastupila je u kategoriji do 55 kg i izgubila susret prvog kola od Čileanke Dayane Caroline Videle Toro sa 4-0.

Danas još nastupaju Marko Rukavina (-60 kg), Boran Berak (-67 kg), Monika Berulec (-50 kg), a počinju i ekipna natjecanja.