SEHA liga: PPD Zagreb osvojio bod u Brestu

Susret 8. kola SEHA Gazprom lige između rukometaša PPD Zagreba i Meškov Bresta završio je 28:28 (15:13).

Na jedno od najtežih gostovanja u cijeloj SEHA Gazprom ligi trener PPD Zagreba Silvio Ivandija nije poveo ozlijeđene Domagoja Pavlovića, Leona Šušnju, Dobrivoja Markovića, Stefana Vujića, kao ni bolesnog Igora Vorija. U Zagrebu je ostao i Luka Raković.

Nakon dva poraza u nizu od Nexe Našica (SEHA Gazprom liga) i MOL – Pick Szegeda (EHF Liga prvaka) momčad ruskog trenera Sergeja Bebeška jasno je dala do znanja da protiv hrvatskog prvaka moraju prekinuti crni niz. Momčad Meškova nastupila je bez krilnih igrača Simona Razgora i Ljube Vukića.

Unatoč napornom 14 satnom putovanju hrvatski rukometni prvaci su na koncu čak i imali zadnji napad za pobjedu.

Cepelin u režiji kapetana Zlatka Horvata i prvog strijelca utakmice Stipe Mandalinića nije prošao, nakon čega je uslijedila kontra, ali šut u posljednjoj sekundi domaćeg mladog krila Yurynoka je bio neprecizan.

Kod PPD Zagreba dobar napadački učinak je ostvario Stipe Mandalinića koji je postigao osam pogodaka, dok je Luka Šebetić dodao njih pet. Odlični su bili i vratari, Ivan Stevanović s devet obrana u prvom odnosno Matevž Skok sa šest obrana u drugom poluvremenu.

Pred rukometašima hrvatskog prvaka dvoboj je 13. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će u subotu 29. listopada u sportskoj dvorani Sutinska vrela dočekati prvaka Bosne i Hercegovine, Izviđača iz Ljubuškog. Početak tog susreta predviđen je za 17.00 sati.