LEN Kup: Mladost i Posillipo glavni favoriti za četvrtfinale

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti i talijanskog Posillipa imaju najviše izgleda osvojiti prva dva mjesta na kvalifikacijskom turniru LEN Kupa koji se od  28. do 30. listopada igra u Zagrebu i na kojem još nastupaju splitski POŠK i mađarski BVSC.

Objektivno, Posillipo i mi jesmo blagi favoriti, ali mi nemamo ekipu da možemo da smo od nekoga bolji. Moramo igrati protiv svih maksimalnom snagom i ako bude tako ne trebamo se nikoga bojati, kazao je u srijedu na konferenciji za medije prvi trener vaterpolista Mladosti Ratko Štritof.

S mišljenjem svog trenera slaže se i kapetan momčadi i najiskusniji igrač Žabaca Ivan Milaković. Nama će biti najteži protivnik POŠK jer s njima igramo prvu utakmicu u petak i tek nakon nje možemo misliti na BVSC. Daj Bože da nam zadnja utakmica u nedjelju protiv talijanskog Posillipa bude nevažna jer bi to značilo da u nju ulazimo s dvije pobjede i osiguranim plasmanom u četvrtzavršnicu", kazao je Milaković.

Reprezentativac Mladosti Luka Bukić smatra da će prva utakmica protiv POŠK-a biti psihološki teška jer Zagrepčani još uigravaju momčad. Neosporno je da imamo bolju momčad nego lani, a naročito smo dolaskom Brlečića pojačani na centralnoj poziciji na kojoj će on rasteretiti  prvog centra Paškvalina. Teško je govoriti o našoj snazi nakon samo nekoliko odigranih utakmica, ali je činjenica da do sada još nismo izgubili niti jednu utakmicu, smatra Bukić.

Za mladog reprezentativca Franka Lazića, veliki uspjeh za Mladost bio bi plasman u četvrtzavršnicu LEN kupa. Ako osvojimo jedno od prva dva mjesta u našoj skupini, onda bismo došli u prigodu boriti se u dvije utakmice protiv jedne od momčadi koja ispadne u četvrtfinalu Lige prvaka, a  među njima ima dosta momčadi koje Mladost može proći, smatra Lazić.

Zagrebački turnir otvorit će u petak u 19,45 sati Posillipo i BVSC, a nakon njih u 21,15 sati igrat će Mladost i POŠK. U subotu u 17,30 snage će odmjeriti POŠK i Posillipo te Mladost i BVSC u 19,00 sati. U nedjelju će u 10,30 prvi u bazen igrači BVSC-a i POŠK-a, a u 12,00 Posillipa i Mladosti.