SP karate: Anđelo Kvesić i Maša Vidić u subotu se bore za broncu

Anđelo Kvesić i Maša Vidić, hrvatski predstavnici u teškoj kategoriji, izborili su subotnju borbu za broncu na Svjetskom prvenstvu u karateu u Linzu.

Kvesić je briljirao u repasažu uvjerljivo nadigravši Tunižanina Marouanea Ahmeda Ezzara 8:1 te Wai Kit Loua koji nastupa za Makao 7:0.

Prvu borbu repasaža obilježila je nesvakidašnja situacija, u kojoj se Kvesić prvu minutu borio s akreditacijom oko vrata, koja je bila ispod kimona. Tek tada suci su to uočili, a Kvesić je sam skinuo. Ni to mu nije smetalo da prikaže odlučan i prije svega kvalitetan karate koji mu je omogućio subotnji susret za broncu protiv Harisa Sujkovića iz BiH.

Gotovo isti pristup u završnici imala je i Maša Vidić, donedavno Martinović, koja je u dvije borbe repasaža bila dominantna protiv Slovenke Kaje Budić (4:0), a u nastavku i protiv Egipćanke Sohile Abouistak 6:3. U subotu Vidić također očekuje borba za medalju brončanog sjaja protiv Iranke Hamideh Abbasli.

Od ostalih naših najdalje je došao Enes Garibović u kategoriji do 75 kg. Tri pobjede omogućile su mu nastup u četvrtfinalu, u kojem ga je zaustavio Uzbekistanac Dastonek Otobolaev 2:1. Prije toga Garibović je sudačkim preglasavanjem eliminirao Nikolu Poluga iz BiH nakon što u borbi nije bilo bodova, a zatim i ostvario pobjede protiv predstavnika Saudijske Arabije Badera Alotaibija 1:0 i Tewite Tamanigaunatewamudua s Fidžija 4:0.

Ante Mrvičić natjecanje je završio u 3. kolu kategorije do 84 kg pobjedama protiv Nizozemca Timothya Petersena 5:0 i Aibola Shadykanova iz Kirgistana 4:1. U završnici borbe izgubio je od Ukrajinca Valerija Čobotara 7:2.

Ivana Bebek u kategoriji do 68 kg svladala je Peruanku Gabrielu Lopez 2:0, ali i izgubila u posljednjim sekundama od Grkinje Vassiliki Panetsidou 1:0.

Vlatka Kiuk u natjecanju katašica stigla je do osmine finala. Slavila je dvaput istim rezultatom (4:1), protiv Ruskinje Anastazije Rumiantseve i Novozelanđanke Alexandre Anacan. Treće je kolo za Kiuk bilo i završno, budući da je ispala od Francuskinje Alexandre Feracci (5:0).

U premijernom nastupu na SP-ima Tomislav Stolar eliminirao je austrijskog kataša Aplera Degera s maksimalnim rezultatom 5:0, ali u nastavku istim rezultatom ispao od Belgijca Amedea Alessandra di Giovannija.

Na SP-u u Linzu, koje traje do nedjelje, sudjeluje 1166 karatista iz 118 zemalja.