Joshua i Kličko ipak se neće boriti ove godine

Svjetski prvak u teškoj kategoriji po IBF verziji Anthony Joshua i Ukrajinac Vladimir Kličko ipak se neće boriti ove godine, ali bi se meč mogao održati na proljeće iduće godine.

Joshua i Kličko su bili blizu dogovora da se bore 10. prosinca u Manchesteru, ali je bivši svjetski prvak otkazao borbu zbog povrede, javlja BBC.

Promoter Eddi Hearn je objavio da će se meč za titule po verzijama WBO i WBA održati najvjerojatnije u ožujku ili travnju i to u Cardiffu na stadionu Millenium (sada Principality Stadion). Još pregovaramo. Stadion Millenium ima pokretni krov i postoji mogućnost da se Joshua i Kličko tamo bore, rekao je Hearn.

Britanskom boksaču Tysonu Furyju oduzete su titule svjetskog prvaka u WBA i WBO verziji nakon što je priznao da je uzimao kokain.

Kličko, koji ima 64 pobjede i četiri poraza u karijeri, izgubio je naslov svjetskog prvaka po verzijama WBA, WBO i  IBF u meču protiv Furyja 2015. Joshua je osvojio naslov prvaka po verziji IBF, nakon što je oduzeta Furyju jer se nije htio boriti s izazivačem, pobjedom nad Charlesom Martinom u travnju.