Na SP-u u karateu u Linzu 23 hrvatska predstavnika

Na 23. svjetskom prvenstvu u karateu koje će se održati od 26. do 30. listopada u Linzu sudjelovat će 23 hrvatskih natjecatelja.

Od prošlog EP-a u Montpellieru, na kojemu je hrvatska vrsta osvojila četiri odličja (jednu srebrnu - ženska ekipa u borbama - Bujas Čelan, Saleš, Tubić, Lenard i tri brončane medalje - Ana Lenard -61 kg, Maša Martinović +68 kg, muška ekipa u katama - Ermenc, Padovan, Stolar), došlo je do nekih promjena. Višestruka osvajačica odličja Jelena Kovačević propustit će SP u Austriji, a ovoga puta izostat će i članice srebrne ekipe iz Francuske Azra Saleš i Ivona Tubić.

Hrvatska reprezentacija na svjetskim prvenstvima dosad je osvojila dvije zlatne medalje, četiri srebrne i osam brončanih. Nije ih bilo na prošlom SP-u u Bremenu, a unatoč pomlađivanju u nekim disciplinama i kategorijama naši se predstavnici ovoga puta nadaju vrlo dobrom rezultatu. Pogotovo to vrijedi za Anu Lenard i Mašu Vidić, djevojački Martinović koje su u pojedinačnim nastupima na EP-u ove godine izborile medalju. Karate je uvršten u program Olimpijskih igara 2020. u Tokiju, pa će to za svakog natjecatelja biti dodatni motiv.

Drugi puta će se službeno održati i natjecanje sportaša s invaliditetom na kojemu će  nastupiti i trojica hrvatskih predstavnika, Ivica Vuković, Miroslav Rakić i Nemanja Kojčić.

Svjetsko prvenstvo u karateu počinje u srijedu u 9 sati ujutro i traje do nedjelje. U Linzu se očekuje nastup više od tisuću karatista iz 118 zemalja.

Hrvatska karate reprezentacija na SP-u u Linzu:

kate (M) – ekipno – Ivan Ermenc, Ivan Glavaš, Nikola Solomun
kate (M) – pojedinačno – Tomislav Stolar

kate (Ž) – ekipno – Vlatka Kiuk, Mihaela Petrović, Nika Jukić
kate (Ž) – pojedinačno – Vlatka Kiuk

borbe (M) – ekipno – Enes Garibović, Andjelo Kvesić, Alan Šurbek, Ivan Kvesić, Ivan Martinac, Dino Povrženić, Zvonimir Živković

borbe (M) – po kategorijama:
-60 kg: Marko Rukavina
-67 kg: Boran Berak
-75 kg: Enes Garibović
-84 kg: Ante Mrvičić
+84 kg: Andjelo Kvesić

borbe (Ž) – ekipno – Ana-Marija Bujas Čelan, Ana Lenard, Ivana Bebek, Allesandra Hasani

borbe (Ž) – po kategorijama:
-50 kg: Monika Berulec
-55 kg: Allesandra Hasani
-61 kg: Ana Lenard
-68 kg: Ivana Bebek
+68 kg: Maša Vidić